Ünnepi Szent liturgia Illés próféta ünnepén

Időpont: 
2019. Július 20. - 10:00
Helyszín: 
Eger, Kossuth Lajos út 8.

Illés próféta a bálványimádó Ákáb király idejében az igaz Isten hitének nagy harcosa volt. Élete végén, Kr. e. 9. században mennybe ragadtatott. Napja litiás ünnep.
Ezen az ünnepen könnyezett először az Istenszülő Szűz Mária Máriapócson lévő ikonja, 1715-ben. A Miskoloci Egyházmegye búcsújának ideje is ez.

Nyári üdvözletek

Az előző évekhez hasonlóan Balázs atya mindenkit buzdít, hogy küldjön képeslapot a parókia címére (3326 Ostoros, Arany János út 8.) nyaralása helyszínéről. Az üdvözlet feladásakor mondjunk imát egyházközségünkért és papunkért, aki ezt ugyanígy viszonozza a lap megkapásakor.
Folytassuk e szép hagyományt, küldjünk sok képeslapot!

Péter fillérek

A Vatikán intézményeinek fenntartására szánt támogatást mindenki a vasárnapi (június 30.) perselypénz gyűjtésekor adakozhatja. Adományaikat köszönjük!

Ünnepi Szent liturgia Péter és Pál ünnepén

Időpont: 
2019. Június 29. - 10:00
Helyszín: 
Eger, Kossuth Lajos út 8.

Június 29-én ünnepeljük a főapostolokat. Eddig a napig tart az apostolfejedelmek böjtje.

Játszónap - elmarad!

A június 25-re tervezett játszónap elmarad, de egy későbbi időpontban megtartjuk :)

Ünnepi Szent liturgia gyógynövény-áldással

Időpont: 
2019. Június 24. - 17:00
Helyszín: 
Eger, Kossuth Lajos út 8.

Június 24-e Keresztelő Szent János születésének ünnepe. Ezen a napon az ünnepi liturgiát követően a gyógyfüvek megáldására is sor kerül, amelyet egész évben használhatnak a hívek. Hozzák el megszárított vagy frissen szedett gyógynövényeiket!

Jézus ikon

Közelgő események

A Lexikonból

A keleti egyházban kialakult az az igény, hogy az egyház eltávozott tagjai is jelen legyenek a liturgián. Kezdetben a hramotát azokért az elhunytakért végezték, akik keresztény imádság (temetés)...