Ünnepi szent liturgia

Időpont: 
2020. Szeptember 14. - 17:00
Helyszín: 
Eger, Bartók tér 3.

A keresztfelmagasztalás ünnepe Egyházunk 12 nagy ünnepe közé tartozik, amelynek egy napos elő ünnepe van, valamint hét napos utóünnepe.

Keresztfelmagasztalási ünnepünk igen régi, a IV. századig megy vissza, amikor Szent Ilona, Nagy Konstantin császár édesanyja megtalálta a Szent Keresztet.

A Szent Kereszt tisztelete által Krisztus urunk áldozatát, szenvedését és halálát tiszteljük és amikor csak keresztet vetünk, megváltásunkba vetett hitünket valljuk meg.

Ünnepi Szent liturgia - Szűz Mária születése

Időpont: 
2020. Szeptember 8. - 17:00
Helyszín: 
Eger, Bartók tér 3.

Ezen az ünnepen az Istenszülő világra jövetelére emlékezünk. Az idős, szentéletű házaspár, Joachim és Anna gyermekeként született a Megváltó édesanyja. Ez a nap legősibb ünnepeink közé tartozik, előestéjén vecsernyét végzünk.
A szervezőlelkészség kápolnája erre az ünnepre lett szentelve.

Búcsúi Szent liturgia

Időpont: 
2020. Szeptember 6. - 10:00
Helyszín: 
Eger, Bartók tér 3.

A Szűz Mária születésére szentelt kápolnánk első búcsúját tartjuk szeptember 6-án. Az ünnepi liturgia - a vasárnapi rendnek megfelelően - 10 órakor kezdődik. Ezt követően várjuk a szervezőlelkészség híveit egy közös ebédre, amihez süteményt örömmel fogadunk!

Nyári tábor

A szervezőlelkészséghez tartozó gyerekek ismét Bükkzsércen táboroznak (08.23-28). A vasárnap estétől kezdődött közös vakációhoz naponta újabb táborozók csatlakoznak, életkoruk szerint. A pénteki záró előadásig tartó egyházközségi tábor résztvevőit kísérjük imáinkkal!

Ünnepi Szent liturgia - Keresztelő Szent János fejevétele

Időpont: 
2020. Augusztus 29. - 09:00
Helyszín: 
Eger, Bartók tér 3.

Az egyházi év utolsó ünnepe augusztus 29-én Keresztelő Szent János fejevételének emléknapja. Szigorú böjti nap. Ősi hagyományunk szerint ezen a napon nem fogyasztunk főtt ételt és állati eredetű táplálékot (tejet, tojást, sajtot és egyebeket), emlékezve arra, hogy Keresztelő Szent János fejét tálcán kínálva hordozták körbe a heródesi lakomán.

Balázs atya köszöntése

Az ezévi Úrszínváltozás ünnepe Balázs atya 25 éves papi jubileumát is jelentette. Az örömteli köszöntésről készült beszámolónk itt olvasható:
https://www.migorkat.hu/hirek/keressetek-eloszor-az-isten-orszagat-es-az...

Jézus ikon

Közelgő események

A Lexikonból

A szentírási olvasmányokat bevezető zsoltárvers. Szentmisében az apostoli szakasz, a hajnali szolgálaton az evangélium, az alkonyati szolgálaton az ószövetségi olvasmányok előtt énekeljük. (Az...