Ön itt van most:ima

ima


Ne maradjon abba az imádság!

Kedves Testvérek!

Szeretném megköszönni minden imádkozónak azt az áldozatot, hogy napjából elkülönített egy órát, amelyben szándékainkat egyesítve Istenhez könyörögtünk.

Két hónapja osztottuk meg felhívásunkat, amelybe kértük, hogy imádkozzunk a vírusveszély megszűnéséért. Azóta nagyon sok mindent átéltünk, és ebben az élményhalmazban az imádság volt a legbiztosabb.

Új Szent Efrém Akathisztosza

Szent Efrém Trikalában született 1384-ben. Ez a település sok más görög városkával együtt I. Bajazid török szultán kezére került az 1393-as török invázió következtében. 1395-ben Tesszalonikiből kiindulva a törökök megkezdték a fiúgyermekek elrablását a 14–20 év közötti korosztályból. Olykor azonban a kisebbeket is elragadták a családoktól, hogy katonákat, janicsárokat neveljenek belőlük.

Alig volt Szent Efrém – világi nevén Konstantinos Morfis – 14 éves, amikor el kellett hagynia özvegyen maradt édesanyját és hét testvérét, hogy elkerülje az erőszakos török sorozást. Így elég korán szerzetes lett Attikában az Örömhírvétel kolostorban, a „Makulátlanok Hegyén”.

A csodatévő Új Szent Efrém akathisztosza és életének története a csatolt (képernyőn való megjelenítésre szánt illetve nyomtatható változatú) fájlokban olvasható.

Ökumenikus imahét

Az ökumenikus imahét 2011-es programja Egerben.

Közelgő események

A Lexikonból

A Szent Liturgia...