Ön itt van most:Képtár / A képviselő jelöltek bemutatkozása

A képviselő jelöltek bemutatkozása


By thamas - Posted on 31 január 2015

Elérkezett az idő a szervezőlelkészség képviselő testületének megújítására. Hogy a felelős döntést segítsük, a honlapon is közreadjuk a jelöltek bemutatkozását.

Dányi László Zoltán

54 éves vagyok. 1982-ben költöztem Egerbe, ahol főiskolai tanulmányaimat végeztem angol és orosz nyelvből. Ezután középiskolai tanári diplomámat Debrecenben kaptam. Nyelvtanárként dolgozom és egy nyelviskolában az igazgatói feladatokat is ellátom feleségemmel együtt, aki szintén nyelvtanár.

Annával, feleségemmel, 32 éve élünk házasságban és két gyermeket nevelünk. Lilla lányom a családi hagyományt folytatva szintén a nyelvtanári hivatást választotta, Gergely fiam pedig már közgazdászként dolgozik.

2009. óta veszek részt az egri görögkatolikus közösség életében.

Figeczki István

Figeczki István vagyok. 1964-ben születtem Mátészalkán. Édesapám görög-katolikus pap, Sajópálfalán szolgált, így gyermekkoromat Sajópálfalán töltöttem. 1985 óta élek Egerben. Nős vagyok, két 10 éves kislány édesapja. Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Középiskolában tanítok magyart és történelmet.

Géczi Nándor

1971-ben születtem, Rakacán. Görögkatolikus családban nőttem fel. 2010 év végén költöztünk Egerbe, azóta dolgozom a ZF Hungária Kft-nél, mint tesztüzemi mérnök. 2003-ban házasodtunk össze feleségemmel, 3 gyerekünk van.

Girhiny László

1953-ban egy kis faluban, Rakacán születtem. Szüleim kétkezű munkások voltak, gyermekeiket vallásos neveltetésben részesítették. Tanulmányaimat a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen fejeztem be. 1979-ben itt szereztem matematika-fizika szakos középiskolai tanári diplomát.

Még ebben az évben – 1979-ben – kedvenc városomba, Egerbe költöztem, ahol a mai napig élek. Itt kezdtem tanítani, és ezt teszem a mai napig a Wigner Jenő Műszaki Informatikai Középiskolában.

1983-ban kötöttem házasságot feleségemmel, mely házasságból három gyermekünk született. A család nagy szeretetben, boldogságban Istennek tetszően él.

Dr. Girhiny Zoltán

Dr. Girhiny Zoltán vagyok. Rakacán nevelkedtem, Miskolcon jártam középiskolába, majd a Debreceni Orvostudományi Egyetemen diplomáztam. 1990-ől élek Egerben, azóta a Markhot Ferenc kórház ortopédiai osztályán dolgozom. 2001-ben nősültem. Feleségemmel, Piroskával, négy gyermeket nevelünk.

Hajas Tamás

1975-ben születtem. A kialakulása / megalakulása óta vagyok tagja az Egri Görögkatolikus Szervezőlelkészségnek és az első képviselő testületének. Egerben 13 éve élek. Feleségemmel, Annával neveljük három gyermekünket, Boldizsárt, Annát és Jánost. Webfejlesztőként dolgozom. (Én készítettem, feleségem gondozza, frissíti az egyházközség weboldalát.) A szertartásokon az apostoli szakasz egyik felolvasója vagyok. Fontos számomra a az egyházközség és az is, hogy tehessek érte.

Dr. Lőrincz György

Lőrincz György vagyok. Négy gyermek édesapja. Bortermelőként dolgozom a St. Andrea szőlőbirtokon.

3 évig jártam a Szent Atanáz Hittudományi főiskola katekéta, hitoktató képzésre.

Moravszki Csaba

Moravszki Csaba vagyok, Nyíregyházán születtem 1973-ban. Feleségemmel, Emesével, aki szintén nyíregyházi, és három gyermekemmel 2007-óta élünk Egerben. Gépészmérnök vagyok, a ZF Hungária Kft-nél dolgozom.

Nagy Nóra

Nyírmadai származású vagyok. Nyolc év Budapesti tartózkodás után tavaly költöztem Egerbe, párommal. Tavaly nyáron volt az esküvőnk görögkatolikus szertartás szerint. Hosszú távon is Egerbe, Eger környékén tervezünk letelepedni. Nagyon örülök, hogy itt ilyen befogadók, élő, lelkes görögkatolikus közösségre találtunk, aminek immár mi is tagjai lehetünk. Nagyon meghatott a felkérés, a jelölés. Ha megválasztanak remélem a jó Isten megsegít és jó szolgálatot tudok tenni a közösségnek.

Dr. Orosz Viktor

Dr. Orosz Viktor vagyok. Kárpátalján, Tiszaszászfaluban születtem 1976.07.17-én. A Nagyszőlősi 1. számú Középiskolában érettségiztem. Tanulmányaimat az Ungvári Állami Tudományegyetem Általános Orvosi Karán folytattam, 1999-ben diplomáztam.

2001-től Magyarországon élek. 2010-ben neurológiai, 2013-ban neurofiziológiai szakképesítést szereztem a DEOEC Neurológiai Klinikán. 2004-2011 között a B.-A.-Z. Megyei Oktató Kórházban dolgoztam.

Négy éve költöztem családommal Egerbe, azóta az Egri Markhot Ferenc Kórház Neurológiai osztályán dolgozom szakorvosként.

Görög katolikus családban nőttem fel, szüleim orvosok, gyakorló katolikusok. Nagyapám Orosz Béla görögkatolikus áldozópap, Szerednyén szolgált. Feleségemmel, Gajdos Eleonórával 2002-ben házasodtunk, két gyermeket nevelünk.

Dr. Seszták Attila

Nyíregyháza melletti faluból Orosról származom. Nagyapám is itt volt görögkatolikus pap, az Ő keze alatt formálódott az a morális és vallásos világkép, az a hitvallás, melyet ma magaménak érezhetek.

Egerbe 1992 decemberében költöztem, azóta dolgozom itt a közigazgatás különböző területein. Szerencsémre feleségemet is szülőmegyémből választhattam, aki 1994-től él velem a hevesi megyeszékhelyen. Jelenleg egy egri katolikus középiskola igazgató helyettese.

Két gyermekünk – Flóra és Lóránt – már egri születésűek, de igyekeztünk számukra átadni mindazt, amit útravalóul kaptunk szüleinktől, családunktól, szűkebb pátriánktól.

Szerencsésnek érezhetem magam, hogy a hit tágabb családunkban is nagy kötőerőt jelent. Édesapám testvérei és azok családtagjai révén egy igazán nagy családdal ajándékozott meg minket az Úr. Már csak az idén 100 éves nagymamánk lehet élő magja annak a csodának, amit egy-egy családi találkozón megélhetünk.

Simon Klára

Debrecenben születtem, de 40 éve Egerben élek. Azóta a közművelődésben dolgozom, ahol a feladatom legtöbbször az, hogy segítsek az embereknek megvalósítani álmaikat, terveiket. Egyedül élek, három gyermekem már önálló.

Közelgő események

A Lexikonból

A felmeneteli zsoltárok (Zarándok-...