Ön itt van most:Képtár / Ikonszentelés

Ikonszentelés


By Laskay Anna - Posted on 17 október 2011

Elkészült az Egri Egyházközség első két festett ikonja, melyeket október 16-án szentelt meg Dr. Orosz Atanáz. Ebből az alkalomból ő végezte a vasárnapi Szent Liturgiát.
Atanáz püspökünk prédikációjában kiemelte: az ikonszentelés nagy öröm, hiszen volt olyan idő, amikor a képrombolások korát éltük. Felhívta azonban a figyelmet arra, hogy a képrombolás, nemcsak a kézzelfogható anyag elpusztítását jelentheti, hanem a belénk oltott Istenképiség tönkretételét is. Fontos, hogy életünk útja, minél inkább az Isten által rendelt íven haladjon.

A Demkó Balázs szervezőlelkész által vezetett közösség szeretetvendégségre hívta a messzebbről érkezetteket, hogy a szertartást követően, ily' módon is ünnepelhessenek mindazok, akik eljöttek a Hermann Andrea által festett Krisztus és Mária ikon megszentelésére, Egerbe.

Közelgő események

A Lexikonból

A hajnali zsolozsma második része. Alkotóelemei: Kilenc szentírási ének: óda (pl. Mózes, Izaiás, Dániel, Szűz Mária, Zakariás stb. magasztalóéneke)s az énekek gondolatainak költői körülírása. - A...