Ön itt van most:Püspöki rendelkezés

Püspöki rendelkezés


By Demkó Balázs - Posted on 22 március 2020

A Görögkatolikus Metropólia március 18-i általános érvényű rendelkezését (2. p.) kiegészítve a sajátos járványügyi helyzetre való tekintettel Miskolc Megyei Jogú Város területén a nyilvános liturgiák végzését 2020. március 22-én hajnaltól felfüggesztem. A koronavírus járvány magyarországi megjelenése miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a krisztushívőket (különösen is a 60 éven felülieket) otthonmaradásra, a parókusokat zárt templomban történő intenzív imádságra kérem fel.

A vasárnapi Szent Liturgiát vagy zsolozsmát a rendelkezésre álló technikai eszközök révén közvetíthetik a hívek felé, akik az otthoni imádsággal, szentírásolvasással, Istennek tetsző cselekedetekkel kapcsolódjanak be az Egyház imájába. Hétközben Krétai Szent András bűnbánati kánonjával és az Istenszülőhöz intézett Akathisztosz himnusszal folytassák imádságos szolgálatukat!

A március 29-re tervezett szentföldi gyűjtést nem kell meghirdetni, hanem azt egy későbbi időpontban tervezzük majd megvalósítani.

Kérem, hogy e rendkívüli helyzetben mindnyájan gondviselő Istenünkhöz imádkozzunk a járvány által sújtott vagy fenyegetett embertársainkért és különösen is figyeljünk egymásra!

Miskolc, 2020. március 21.

✠ Atanáz
püspök

Közelgő események

A Lexikonból

Az alkonyati és a hajnali zsolozsma zsoltárolvasmánya. - A Zsoltárok könyvét a hét folyamán, húsz részben, a jelzett istentiszteletekben rendre végigolvassák. Az olvasás alatt ülnek. Egy-egy...