Ön itt van most:Sajópálfalai zarándoklat

Sajópálfalai zarándoklat


By Demkó Balázs - Posted on 11 október 2016

A Sajópálfalai zarándoklat október 13-án indul Egerből. A görögkatolikus és római katolikus híveket a Bazilika 7 órai szentmiséjére várják. Ezután kb. 7.45-kor indul el a zarándokcsapat a Ward Mária Iskola kápolnájába, ahol a görögkatolikus szervezőlelkész könyörgést végez a zarándokokért. Első nap Szomolya, Bogács és Cserépváralja érintésével Kácson lesz szállás.

Második nap, október 14-én pénteken 8 órakor lesz az indulás a kácsi templomból, majd a Mária forrás, Jézus kútja érintésével, Vízfő, Pusztamocsojás Sarlós Boldogasszony kápolna érintésével Kisgyőrön át a Görömbölyi görögkatolikus templomhoz érkeznek a zarándokok. A szállás is Görömbölyön lesz.

A harmadik napon, szombaton 8 órakor indul a gyalogos zarándoklat. Hejőcsabán át az Isteni Ige temploma megállóval az Avason, majd a búzatéri püspöki székesegyház érintésével, Szirmabesenyőn és Sajóvámoson át kb. 17.50-kor érkezne a zarándokcsoport Sajópálfalára. Sajópálfalán Szent Liturgiával ér véget a zarándoklat.

Buzdítjuk a híveket, hogy kapcsolódjanak be a zarándoklatba! Akkor is, ha nincs módjuk a teljes három napon részt venni!

Közelgő események

A Lexikonból

A hajnali zsolozsma második része. Alkotóelemei: Kilenc szentírási ének: óda (pl. Mózes, Izaiás, Dániel, Szűz Mária, Zakariás stb. magasztalóéneke)s az énekek gondolatainak költői körülírása. - A...