Ön itt van most:Egy évesek lettünk!

Egy évesek lettünk!


By Laskay Anna - Posted on 08 november 2009

2008. november 8-i hatállyal alapította Kocsis Fülöp püspök atya az Egri Görög Katolikus Szervezőlelkészséget. Bár a munka - Demkó Balázs áldozópap vezetésével - már korábban elkezdődött, ez a konkrét dátum az, amely hivatalossá tette a görög katolikusság működését Egerben és környékén.

A hívek áldozatvállalásának köszönhetően már van saját liturgikus ruhánk és oltárfelszerelésünk. Az elmúlt évben rendszeressé vált a vasárnapi liturgia, a felnőtteknek szóló bibliaóra, a gyerekhittan. Vannak megkeresztelkedésre váró felnőttek és egy gyermek készül elsőáldozásra.

Műsorral ünnepelhettük az anyák napját, sikerült megszervezni az első egyházközségi kirándulást és a város kulturális életét is érintő imádságos, irodalmi rendezvényt.
Működik a folyamatosan frissülő honlapunk és megjelent az első közösségi újság, a Venyige.

Ünnepeljünk abban a reményben, hogy megkapjuk mindazt, amit Kocsis Fülöp püspök atya kért az alapító okiratban:
"Kérem Egyházát vezető és építő Urunk Jézus Krisztust, hogy Szentlelke kiárasztásával küldje az új szervezőlelkészség lelkiatyjára és híveire a mennyei Atya bőséges áldását."

Közelgő események

A Lexikonból

A hajnali zsolozsma második része. Alkotóelemei: Kilenc szentírási ének: óda (pl. Mózes, Izaiás, Dániel, Szűz Mária, Zakariás stb. magasztalóéneke)s az énekek gondolatainak költői körülírása. - A...